woensdag 8 maart 2017

Vergeet de 'man cave'. Hier komt de 'she shed'

Mannen hebben hun ruimte nodig. O.K. dat begrijp ik. 
Maar vrouwen ook. En zij hebben andere behoeftes: 
geen koelkasten vol bier, pool tafels, flipperkasten en gameconsoles. Maar een plaats om als vrouw tot rust te komen, even ontsnappen aan de dagelijkse 'sleur'. En dat mag gerust met een glaasje(s) bubbels en kasten vol chocolade, véééél chocolade.
Is het een nieuwe trend, de ‘she shed’? Ik heb er alleszins geen bezwaren tegen.

Het blijft toch een beetje bizar: ruimtes die gebouwd worden voor één specifiek geslacht. De ‘man cave’ is al goed ingeburgerd. Maar vrouwen hebben evenzeer recht op hun eigen ZEN-ruimte. Dames, het is natuurlijk niet de bedoeling dat we er elke avond filmpjes gaan zitten kijken of girls nights houden... Aparte ruimtes voor mannen en vrouwen zijn niet bepaald relatie bevorderend.
Het leuke van de ‘she shed’? Er zijn geen regels over hoe een 'she shed' gebouwd moet worden. Je bouwt helemaal je eigen oase van rust. Sommigen bouwen hun 'she shed' tot een mini bibliotheek, anderen maken een yoga studio of een heuse schilders atelier. Maakt niet uit hoe je het invult zolang het maar jouw comfort zone wordt. 
Wil je er zelf mee aan de slag gaan maar je hebt geen idee hoe er aan te beginnen. Laat je dan inspireren door de 'she sheds' hieronder.

Bronnen: http://www.architecturendesign.net/she-sheds-garden-man-caves/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten