dinsdag 29 augustus 2017

Te koop: Doomsday bunkers

Moeten we de voorspellingen van Nostradamus met een korreltje zout nemen of geloof je dat het ergste nog voor je ligt? In South Dakota zijn er alleszins heel wat mensen met klamme handjes die voorzorgsmaatregelen hebben getroffen. 


De Preppers van Vivos XPoint bereiden zich voor door militaire bunkers te laten bouwen waar ze in geval van nood, apocalyps, cucaracha-aanval, zombie-epidemie, of gewoon ten tijde van Trump kunnen in schuilen. De bunkers zijn namelijk uitgerust om extreme noodtoestanden te weerstaan, zoals bijvoorbeeld een (nucleaire) bom.(Noord-Korea?!?)


Wat kost je veiligheid? Slechts 25.000 dollar - oftewel 23.378 euro - voor 99 jaar. Een spotprijs. 

Je dient wel zelf te zorgen voor de aansluiting van nutsvoorzieningen, zoals luchtfiltersystemen (altijd handig in een bunker), waterleiding en elektriciteit. Voor de elektriciteit lijkt het me toch opportuun om te kiezen voor alternatieve systemen  aangezien de gewone leveranciers tijdens de Apocalyps misschien hun werkuren wijzigen.

Ook met het interieur kan je je helemaal laten gaan, al heeft Terra Vivos wel enkele voorstellen, moest het je aan inspiratie ontbreken. Zo kunnen ze voor jou de illusie van (dak)ramen en een uitzicht creëren met LED schermen en weten ze als geen ander hoe je de beschikbare ruimte het best kan benutten.


Elke bunker heeft genoeg ruimte om zo’n 10 tot 20 mensen comfortabel te laten leven. Vivos "vermoed" dat je er gemakkelijk een jaar volledig autonoom en afgesloten van de wereld, veilig van eender welke catastrofe, zou kunnen doorbrengen. 

Maar, Amerika zou Amerika niet zijn, als ook aan de levenskwaliteit van de inwoners wordt gedacht. Zo zal er geïnvesteerd worden in een lokaal restaurant (ik vermoed niet "all you can eat"), een bar, een kruidernierszaak, een wellness, een ziekenhuis, een school, een theater en zelfs plekken om te kunnen BBQ’en. Verder zijn er ook nog vergaderzalen om o.a. de aanvalstactieken van de dag te bespreken.

Kortom, Disney World is er niks tegen. Een ideale locatie om het einde van de wereld door te brengen, vind je ook niet?

bron: www.hebbes.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten