woensdag 9 augustus 2017

Het leven zoals het is bij de BouwGriet!

Het is 6.15 uur 's ochtends. Het is mijn Philips Hue die ervoor zorgt dat ik met heerlijke ochtendkleuren rustig uit mijn slaap kan ontwaken. Tenminste als mijn kinderen dit toelaten... Ik sta op, was me en kleed me aan.Bij het tanden poetsen merk ik op dat ik wel heel erg hard moet duwen op mijn tandpasta om er nog een minimaal klein beetje uit te krijgen. Ik druk snel even op mijn Amazon Dash button en morgen ligt er nieuwe tandpasta in de bus. 
Zo simpel gaat dat!Als ik de trap afwandel, ruik ik de heerlijke koffie aroma's al. Mijn ochtenddrankje staat al te pruttelen op mijn Nespresso Connected. Ik kijk even uit het raam en merk op dat het precies een frisse ochtend is. Mijn elektrische wagen springt aan zodat mijn auto al lekker kan voorverwarmen. Tijdens mijn ontbijt bekijk ik de route van vandaag en bijbehorende tijd die Waze voor me in de ochtendkrant persoonlijk heeft afgebeeld.Ik programmeer nog snel even mijn siemens was- en droogmachine zodat bij thuiskomst alles weer fris gewassen en droog is. Nog even op de Dash button drukken want de waspoeder is bijna op. Deze komt dan morgen nog mooi mee met de levering.Ik voel me energiek om de dag te beginnen en dat is precies wat mijn personal health checker aan-geeft; alles is in orde met mij!Tijdens mijn rit naar het werk hoor ik het alarm van mijn smartphone afgaan. Mijn parrot flower power meldt me dat mijn plantjes te droog staan. No problemo...ik duw op de knop en Hupla...ze krijgen weer drinken.
The Internet of Things heeft de voorbije jaren ons leven drastisch veranderd. Digitaal is in onze aderen gesijpeld, zonder dat we het goed en wel beseffen. Ook in de bouwwereld wordt 'connected' zijn zeer belangrijk. Het wordt de verwachting van de consument de komende jaren. Het Smart Home is geen toekomst muziek meer maar realiteit. Spelers uit totaal verschillende markten vinden elkaar opeens in het maken van geconnecteerde apparaten, die deel uit gaan maken van ons toekomstige dagelijkse leven. Nest, Hue, Tesla etc. dit om maar enkele voorbeelden op te sommen. 'Connected' zijn wordt een 'lifestyle'.Geen opmerkingen:

Een reactie posten