woensdag 6 september 2017

Een verfklus bij de BouwGriet!

Niks geeft je woning zo snel een frisse, nieuwe look als een geverfde gevel. Hoog tijd dus om mijn eigen woning eens een opknapbeurt te geven. Mijn buitengevel heeft zeer dringend nood aan een nieuw likje verf. Een gevel schilderen is bovendien een heel stuk goedkoper dan een gevelrenovatie. Maar wat gaat mij dit nu kosten? Hoe kies ik de geschikte verf? Welke voorbereidingswerken zijn er nodig?

1. Haal het nodige materiaal in huis. Wie alles op voorraad heeft kan op een zonnige dag meteen aan de slag, zonder nog eerst bij de verfwinkel langs te moeten.
2. Wacht het juiste moment af: buiten schilderen kan bij een temperatuur van minstens 10°C overdag en 5°C ‘s nachts. Schilder nooit bij regen, mist of veel wind. Ook schilderen in de vlakke zon wordt afgeraden.
3. Controleer of er gaten of scheuren in je gevel zit. Indien dit zo is, worden deze gerepareerd met een buitenvuller. Na deze reparatiewerkzaamheden reinig je de buitenmuur grondig door je muren af te wassen met javel. Hierdoor verwijder je grondbegroeiing en mossen. Laat de javel (6°) zes uur inwerken en spoel vervolgens af met zuiver water en een grove borstel. Een dag later is de muur droog en kunnen de schilderwerken beginnen.


4. Je wil geen verfspatten op je terras of op de oprit. Dek je oprit, terras of klinkers af met afdekvlies. Raamprofielen, goten, … plak je af met rode UV-bestendige tape. Ramen tenslotte bescherm je met een afdekzeil.
5. Roer de grondlaag goed op en giet de verf over in een verfemmer.
6. Zet de boorden af met een kwast. Wanneer je het fijne werk zorgvuldig aanpakt, gaat het grove schilderwerk een pak vlotter!
Je gevel schilderen in 10 stappen
7. Werk snel en efficiënt: gebruik een gevelrol om de grondlaag aan te brengen. Werk bij voorkeur in vlakken van 1m² en stop zo veel mogelijk in de voegen.
Je gevel schilderen in 10 stappen  
8. Respecteer de droogtijden. Deze staan steeds vermeld op het etiket.
Je gevel schilderen in 10 stappen  
9. Wanneer de grondlaag helemaal droog is kan je de afwerkingslaag zonder zorgen aanbrengen.
10. Haal de tape van de muur als de verf nog nat is.
Je gevel schilderen in 10 stappen  
Schilderen lijkt makkelijk maar is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet voor mij. Bij veel schilderwerken komt meer kijken dan je denkt. Het is dus in mijn geval erg handig om een professionele schilder in te schakelen. 
Omdat de prijzen van schilders onderling flink verschillen heb ik beslist om offertes met mekaar te vergelijken.De verschillen zijn enorm! In mijn geval van 18.000 € tot 7.000 €! Zeker de moeite dus om verschillende offertes met elkaar te vergelijken... 

Veel Succes!


bron: colora.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten