zaterdag 18 februari 2017

To Blog or not to Blog that’s the question?

Deze vraag houdt me al nachten wakker.
Waarom zou ik het doen? Enerzijds omdat het mij leuk lijkt maar ook omdat ik de bouwsector een boeiende wereld vind. Naast de vele fashion- en food blogs is het tijd voor wat anders…Een blog over het reilen en zeilen in de bouwwereld.  De ideale mix van verandering en inspiratie, een wereld met ups en downs. Ik heb geen bouwkundige opleiding gevolgd maar mijn 14 jaar ervaring in de bouwwereld heeft me toch iets bijgebracht.


Dat de bouwsector een mannenwereld is, is helaas nog altijd een feit.De vrouwelijke ondernemers in de bouwwereld zijn nog steeds ondervertegenwoordigd. Hoog tijd dus om het tij te keren. Toch wagen steeds meer en meer vrouwen de sprong in deze boeiende en groeiende wereld.  Architecten, ingenieurs, projectleiders, beleidsmakers, schilders, elektriciens…. meer en meer nemen ook vrouwen deze taken zonder problemen op hen. Sterker nog, Zaha Hadid, één van de bekendste architecten wereldwijd, is weliswaar een vrouw.

Zaha Hadid


Het zwaarste struikelblok is wellicht de mentaliteitsverandering die nodig is.
Vorige week nog zat ik op de bouwbeurs in Utrecht. Het logo van de beurs was al zeer uitnodigend…'voor mensen die het gaan maken.' 
Bedoelden ze niet: voor mannen die het gaan maken…


De meeste vrouwen die ik daar gezien heb, stonden perfect geschminkt aan de ingang de badges in te scannen of drankjes in te schenken op de stands.
Deze dames waren zeker succesvol in hun opdracht en zorgden ook voor een ‘aantrekkelijke’ en ‘luchtige’ sfeer binnen de donkere muren.   

De vrouwen die technische uitleg of advies gaven, waren op 1 hand te tellen.
Als vrouw in de bouw word je in eerste instantie vaak niet “au sérieux” genomen. Een vrouwelijke bedrijfsleider die technische instructies geeft aan haar mannelijke arbeiders-collega’s wordt nog steeds als ongeloofwaardig beschouwd.

Dus dames, laat je niet afschrikken door het ruwere taalgebruik in de bouwsector. 
Het wordt hoog tijd dat ook wij leren fluiten als een knappe man voorbij wandelt.
Yes, We Can do it!Geen opmerkingen:

Een reactie posten