woensdag 22 februari 2017

BATIBOUW

Het is weer zover...De jaarlijkse uitstap met mijn vader: Batibouw. 
De bouwbeurs van het jaar. Het plan is zoals steeds als volgt. We vertrekken rond 8.00 uur. Met veel geluk komen we om 9.30 aan op de parking om vervolgens een half uur gefrustreerd te zoeken naar een parkeerplaats. Eens geparkeerd, ruik ik de hotdogs en frietkramen hun uien en frieten al voorbakken. Niet echt bevorderlijk voor mijn maag zo in de ochtend maar straks kan ik de geur toch niet langer weerstaan om een frietje mee te pikken. 


Na 20 minuten stappen en wringen tussen het volk gaan we van start met ons strak programma. Het doel is om op een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk van mijn fabrikanten/leveranciers/klanten te bezoeken. Zoals gewoonlijk wordt er met een hapje en een drankje gepraat over het afgelopen jaar en wordt er gesproken over de plannen van het aankomend jaar. 

Wat ik zo leuk vind aan Batibouw is dat ik over de jaren heen al heel wat mensen heb zien verplaatsen van de ene stand naar de andere. Op den duur spelen mijn vader en ik het spelletje: wie is het? Wie zou vorig jaar weggegaan zijn bij de ene firma om dit jaar weer op te duiken bij een andere firma. Soms komt dit zelfs wat ludiek over. Ach ja, dat is net zo het leuke aan de bouwsector. Je weet nooit waar je je aan kan verwachten.

Na ons traditioneel handjes schudden, glimlachen en typische grapjes gemaakt te hebben, is het tijd om een hapje te eten. De keuze is moeilijk: de hotdog, de hamburger of de frietjes... Ik ga voor Jeroen Meus zijn bacon-bearnaise hotdog. Heerlijk, alles erop en eraan...het smaakt me enorm ook al weet dat ik hier nog de hele dag plezier van zal hebben...niet bepaald licht verteerbaar. 


Vooraleer huiswaarts te keren nog even tussen het immense lawaai wat rondkijken. Wie zie ik daar tussen de menigte plots staan: onze vriend Donald Muylle. De Eddy Wally van de keukens. Ik vraag hem beleefd of ik samen met hem op de foto mag. Aarzelend kijkt hij me aan. Nadat ik hem verteld heb dat ik een Dovy keuken heb, leugentje om bestwil, laat hij het stilzwijgend toe. 


Batibouw zit er voor mij dit jaar weer op. Zoals steeds weet ik niet meer waar mijn auto geparkeerd staat en duw ik maar de hele tijd op mijn autosleutels in de hoop mijn pinkers aan en uit te zien springen.


Heb ik nieuwe, innoverende producten gezien die voor mij interessant kunnen zijn? Niet echt.
Ga ik volgend jaar terug? Uiteraard. 

Batibouw hoort gewoon bij de jaarlijkse must do beurzen. Het is trouwens de ideale beurs voor mensen die gaan bouwen/verbouwen. Hier vind je alles voor je woning/gebouw onder 1 dak. Dus voor de (ver)bouwers die op zoek zijn naar inspiratie of die het voelen kriebelen om hun bouwdromen waar te maken is Batibouw een echte aanrader. 


2 opmerkingen: