dinsdag 28 februari 2017

BENOveren is het nieuwe toverwoord

Sinds kort is de Van Dale uitgebreid met het nieuwe werkwoord BENOveren.

BE·NO·ve·ren (BENOveerde, heeft geBENOveerd): 
BEter reNOveren dan gebruikelijk is.
De Vlaamse Overheid wil tegen 2050 elke woning even energiezuinig maken als de nieuwbouwwoningen van vandaag.Om dit te bereiken is het niet voldoende om de woningen gewoon te renoveren. 
Vandaar BENOveren: beter renoveren.

Een zeer knappe doelstelling waar ik zeker voorstander van ben. Maar is dit haalbaar? Zeker als je weet dat meer dan de helft van onze huizen dateren van voor 1970 en dus helemaal niet werden geïsoleerd.

Als je gaat Benoveren sta je aan het begin van een avontuur. Er komt heel wat werk bij kijken: architect, aannemer, productkeuze maar vooral het budget. Een duidelijk Benovatieplan is daarom geen overbodige luxe.Of je nu bouwt, renoveert of benoveert, het kost geld, véél geld. 
Als je een handige harry bent, kan je uiteraard veel zelf doen maar let daarbij op dat heel wat premies enkel verkregen worden indien de werken worden uitgevoerd door een geregistreerde aannemer en/of bijgestaan worden door een architect.

Hoe dan ook, ondanks het kostenplaatje, ben ik van mening dat een gebenoveerde woning een meerwaarde geeft op vlak van energiebesparing en leefkwalilteit. 

Heb je plannen om te renoveren, overweeg dan zeker de mogelijkheid om te Benoveren en maak hierbij een stappenplan. 

Goede dingen kosten nu eenmaal tijd en geld, dus heb geduld, blijf benoveren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten