dinsdag 16 oktober 2018

Een windboom in je tuin!

Wil je helemaal ecovriendelijk zijn en vind je zonnepanelen niet voldoende? Waarom zet je dan geen windturbine in je achtertuin? Aan wind zeker geen gebrek in België. Oké, zo’n windmolen is niet bepaald praktisch te installeren en staat niet echt subtiel in je achtertuin… Maar New World Wind biedt met hun L’Arbre à Vent een oplossing.


Wanneer je denkt aan windenergie, denk je uiteraard aan die grote witte palen met de reusachtige, luidruchtige wieken die zich voor de kust bevinden of op één of ander industrieterrein staan. 


Dat het design van zo’n windmolen nog wat bijgeschaafd kon worden voor kleinschaliger of particulier gebruik, dat vonden de oprichters van het Franse bedrijf New World Wind ook en zij ontwierpen L’Arbre à Vent alias "de windboom".



L’Arbre à Vent is muisstil en esthetisch een pak aantrekkelijker. Het moderne design doet denken aan een boom met een witte stam en witte takken en met kleine groene ‘aeroleaves’ die werken als miniturbines. Geweldig toch?



De aeroleaves zijn erg gevoelig en kunnen stroom opwekken uit kleine zuchtjes wind. De kleine windenergiebomen zouden in staat moeten zijn om genoeg energie te genereren om een klein huis te verwarmen, lampen te laten branden, of zelfs een elektrische auto op te laden.


Momenteel zijn de boompjes nogal wat prijzig.  Een prototype kost al snel zo’n 40.000 euro, maar eens het ontwerp volledig op punt staat, zal je ze vast meer zien verschijnen in het straatbeeld. Bovendien legde het bedrijf de laatste hand aan het prototype van een nieuwe, compactere “Aeroleaf”, in de vorm van een modulair tak. Een project met toekomstmogelijkheden lijkt me.


bron: hebbes.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten