dinsdag 4 september 2018

Smile, you're on camera! Somfy one, een slim bewakingssyteem.

De maxima duiken onder de 20 graden, de dagen worden weer korter. Dat moet de herfst zijn die aan de deur staat te kloppen. Voor je het weet zit je rond 17.30 al in het pikkedonker...De ideale 'werk'periode voor de inbrekers. Om je te wapenen tegen een inbraak kan je tegenwoordig beroep doen op 'slimme' alarmsystemen. Zo is er de somfy one, een slim bewakingssysteem, dat ik mocht testen.


somfy.be
Ik ben niet bepaald een Handige Harriëtte op vlak van electronica maar volgens de fabrikant is het een plug & play alarmsysteem dat op 10 minuten actief is. Ik ben wel zeer benieuwd.

Wat heb ik nodig: een smartphone, wifi en een stopcontact. Dat moet zeker lukken. Vervolgens zoek ik mij een strategische plaats uit om mijn camera te plaatsen. Uiteraard wil ik mijn indringers onmiddellijk laten weten dat ze niet echt welkom zijn en beter zo snel mogelijk kunnen vertrekken.


engadget
Het moet gezegd worden, de somfy one, is een klein maar stijlvol apparaat dat helemaal niet stoort in mijn interieur. Bovendien is de camera op nog geen 2 minuten geïnstalleerd. Tot hiertoe verloopt alles zeer vlot.


somfy.be
De IntelliTag bewegingssensor kleef ik aan mijn achterdeur. Aan de achterkant is een kleefbare strip waarmee je de sensor eenvoudig aan een deur of raam bevestigt. De sensor activeert het alarm van zodra er hier beweging wordt vastgesteld. Een heel handig gadget als je het mij vraagt want zo gaat het alarm eigenlijk al af nog voor mogelijke inbrekers de woning betreden. 
somfy
De voorbereidingen zijn achter de rug, nu begint het echte werk! Ik vind niet direct een handleiding in mijn doos maar met de somfy swipeguide krijg ik perfect uitgelegd hoe ik in 22 stappen mijn camera kan activeren.

Neen, het is niet overdreven, het installatieproces is simpel. De functies van de app zijn uitgebreid (o.a. videokwaliteit, sirene, noodhulpdienst etc.) maar op nog geen 10 minuten tijd is mijn bewakingssysteem 'ready to go'.
Mijn app. is gesynchroniseerd met mijn systeem maar uiteraard wil ik weten of alles ook naar behoren werkt. Lang moet ik niet zoeken naar kandidaten om 'boef' te spelen. Mijn twee pagadders staan maar al te graag te springen om als inbrekers dienst te mogen doen.Ik activeer het alarm en mijn twee 'boefjes' gaan te werk. Ze openen de deur en sluipen als getrainde dieven de kamer binnen. De sirene springt aan. Op dat moment krijg ik ook een melding via sms. Er worden 'verdachte' bewegingen vastgesteld. Het alarm loopt standaard drie minuten, als de dreiging blijft, loeit hij langer.


smarthomemagazine

Via de beelden kan ik meteen zien wat er daadwerkelijk aan de hand is: twee rond rennende, krijsende, gechoqueerde kleuters die zich zo snel mogelijk uit de voeten maken. 


somfy.be
Door op mijn icoontje alarm deactiveren te klikken kan ik mijn systeem uitschakelen. Wanneer het systeem uitgeschakeld is, sluit het luikje voor de camera zodat ik er zeker van kan zijn dat er niemand staat mee te gluren.Met slechts 4 icoontjes op mijn startscherm krijg ik mijn bewakingssysteem in 'no time' zo in- en uitgeschakeld. Dankzij de ingebouwde 'night vision' camera kan ik zowel overdag als 's nachts vanop afstand kijken of alles nog in orde is in mijn huis. Bovendien kan ik via de app  foto's maken van de beelden die de camera registreert en zelfs praten tegen mijn inbreker: "Smile, you're on camera." Zelf vind ik deze laatste functie een beetje overbodig, zeker als het alarm met een sirene van 90 DB staat te loeien.

techpulse
De Somfy One kan uitgebreid worden met een heel deel andere accesoires o.a. de Keyfob, een sleutelhanger waarmee het alarm automatisch wordt uitgeschakeld wanneer je dichter dan 50 meter bij de Somfy One komt. 


somfyblog
Van zodra ik mijn oprit oprijd wordt het systeem via mijn Keyfob uitgeschakeld. Verder heeft de KeyFob ook een knop om een sms of e-mail te verzenden naar de andere gekoppelde accounts. Je kan dus meerdere KeyFobs koppelen aan één Somfy One, wat handig is voor gezinnen met kinderen, die niet allemaal kunnen werken met de app.
somfy.be
Mijn verdict: de Somfy One is een correct alles-in-één beveiligingssysteem met een eenvoudige bediening en een goede beeldkwaliteit. Het is makkelijk te installeren en doet wat het moet doen. Handig zijn ook de notificaties via sms/e-mail in geval van 'dreiging'. Wie extra beschermd wil zijn kan opteren voor heel wat bijkomende accessoires. Nadeel is dat je met een Basic abonnement niet veel beelden kan opvragen. Bovendien zijn bijkomende bewegingssensoren wel noodzakelijk wil je jouw huis volledig beveiligen.
somfy.be
Zoek je een gebruiksvriendelijk, stijlvol beveiligingssysteem tegen een betaalbare prijs dan is de Somfy One zeker iets voor jou: 
https://shop.somfy.be/somfy-one


Geen opmerkingen:

Een reactie posten