dinsdag 19 februari 2019

La bella Italia

La bella Italia: het land van lekker eten, heerlijke wijnen en adembenemende dorpjes. 
Pak je spullen en vertrek naar een charmant en zonovergoten Siciliaans dorpje want voor de prijs van een pakje kauwgum koop je daar al een sfeervolle "hideaway" 
Het klinkt ongelooflijk, maar het is echt waar. In Sambuca, op het eiland Sicilië, worden enkele tientallen huizen aangeboden voor één euro per stuk. Het weggeven van oude huizen voor bijna niets begint een goede Italiaanse traditie te worden. Veel jongeren verlaten het dorpje om naar de stad trekken. Om de leegloop te bestrijden zijn een aantal Italiaanse plattelandsplaatsjes aan het stunten geslagen. Al zijn er natuurlijk ook wel wat voorwaarden aan verbonden.
De nieuwe eigenaar moet het huis binnen de drie jaar weer opknappen en dat voor een bedrag van minstens 15.000 euro. De koper moet daarvoor meteen ook een waarborg van 5.000 euro storten die pas teruggegeven wordt na de renovatiewerken. Maar dan nog lijkt het mij een goede deal.
Wie staat te trappelen om te verhuizen naar het land van de pizza en pasta zal zich moeten haasten.  De eurohuizen van Sambuca gingen de hele wereld rond en inmiddels hebben zich al talloze geïnteresseerden gemeld....  
Zie jij jezelf wel wonen op Sicilië? Een deel van de huizen staat op de website van Sambuca: comune.sambucadisicilia.ag.it. Of stuur een mail naar case1euro@comune.sambucadisicilia.ag.it.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten