donderdag 29 maart 2018

Feng who? Feng Shui

Je kent dat gevoel wel: je loopt ergens binnen en je krijgt een instant 'happy feeling'. Omgekeerd kan een bepaalde plek soms niet goed aanvoelen maar toch kan je er de vinger niet opleggen. Hoe komt het dat een plek je geluk kan beïnvloeden? Blijkbaar ben ik niet de eerste die zich deze vraag stelt maar moet ik terug gaan naar de eeuwenoude Chinese leer van de Feng Shui. 
Vol goede moed begin ik aan mijn nieuwe cursus Feng-shui consulente. Na 3 hoofdstukken kom ik tot het besef dat deze oude en rijke Aziatische traditie een zeer complexe materie is en niet even vlot gaat als het lezen van de 'Story'.

De filosofie staat voor gezondheid, harmonie en geluk: drie elementen waar ik graag over beschik in mijn dagelijks leven. 
Door je huis in te richten in harmonie met de natuur, voel je je meer in balans. Dat evenwicht zorgt voor een betere gemoedsrust en geeft je weer nieuwe energie.Er wordt nog vaak een beetje lacherig over gedaan, over Feng Shui. Maar eigenlijk hoef je helemaal niet zweverig te zijn om ervan overtuigd te zijn dat het een samenwerking van verschillende elementen is die bijdraagt tot een goede energie in je woning. 
Het is vooral de kunst om alvast de juiste energie in een ruimte op te roepen. Van zodra ik aan het hoofdstuk kom waarbij ik mijn kompas moet bovenhalen slaat mijn 'grijze massa' even tilt. Ik heb nooit een landkaart kunnen lezen,laat staan dat ik met een kompas kan werken.
Geef mij maar nuttige tips die makkelijk toepasbaar zijn en die erop gericht zijn om een zo prettig en aangenaam mogelijke sfeer in huis en werkplek te creëren.
Waar alles goed doorstroomt waardoor het licht en goed aanvoelt. Wie wil dat nu niet?verwijder rommel: Uiteraard, dit is de belangrijkste tip met een grote invloed! Zorg dus dat je elke dag je rommel opruimt en je leefomgeving netjes en schoon houdt. 
Ai, een moeilijke opgave voor mij.

Werk met kleuren: Je humeur wordt zeer sterk beïnvloed door de kleuren om je heen. Elke kleur heeft zijn eigen energie. Niet elke kleur is geschikt voor elke ruimte. Wek de romantiek op met Feng Shui: Wil je de sfeer verhogen in de slaapkamer en genieten van een romantisch samenzijn met je partner? Dan is Roze de oplossing! 
Niet alleen in accessoires (denk aan roze rozenblaadjes, glaasjes rosé, roze lingerie) maar ook roze in het beddengoed. Daarmee verhoog je de energie die gevoelens van liefde en romantiek stimuleert.Sluit het toiletdeksel: Dit is niet alleen een kwestie van goede manieren (die eigenlijk iedereen zou moeten toepassen, omdat het er gewoon een stuk properder uitziet dan in zo’n gapende pot te moeten staren als je naar het toilet gaat). Het is echter ook belangrijk om dit een gewoonte te maken, omdat je hiermee voorkomt dat waardevolle (levens)energie onnodig wegvloeit.Zet je bed op de juiste positie: ln je bed dien je ervoor te zorgen dat je voeten niet naar een deur wijzen. In Feng Shui wordt dit gezien als ‘doodskist’-positie, alsof je klaar ligt om te worden opgehaald voor de begrafenis.Vermijd spiegels in de slaapkamer: neen, ook niet tegen het plafond. Volgens de Feng Shui horen spiegels liefst niet in de slaapkamer, vooral niet als het bed erin weerspiegeld wordt. Een spiegel creëert te veel energie en kan daardoor slapeloosheid veroorzaken. Als er problemen zijn in de relatie kan een spiegel voor extra verstoring zorgen.fornuis schoon? In Feng Shui staat je fornuis voor het stimuleren van welvaart. Voorwaarde is wel dat je fornuis zich altijd in een goede conditie bevindt en schoon is.


Goede Feng Shui zie je niet, dat voel je! Dit zijn slechts enkele Feng Shui tips hoe je in jouw huis een mooie serene en rustige sfeer kunt creëren. Nu is het de kunst om mijn theorie om te zetten in de praktijk....een hele zware uitdaging! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten