donderdag 31 mei 2018

Pink Pool Alert!


Ik weet niet hoe het met jullie zit maar op zomerse dagen zoals deze week wil ik maar één ding: verkoeling. Om die te bereiken, kan ik mijn dorst lessen met een heerlijke cocktail of nog beter: heb ik een zwembad nodig. Mei krijgt alvast de allures van een échte zomermaand. Zon, warme temperaturen, BBQ en ...liefst van al nog mijn eigen aanlokkelijk zwembad.Ik ga dus op zoek naar een deftig zelfbouw(griet) - zwembad. Na wat speurwerk kom ik op heel wat sites terecht die mij tips geven om op een snelle en eenvoudige manier een deftig zwembad in mekaar te zetten.De meeste doe-het-zelf zwembadpakketten bestaan uit de technische basis om een zwembad aan te leggen. In dit pakket worden er geen bouwmaterialen, zoals bouwstenen of leidingen en montage materiaal mee geleverd. Wel inbouwdelen zoals skimmers, inspuiters en zwembadliner of folie. Ook de technische filterinstallatie zit in dit pakket. 

Met mijn handboek in de hand, bouw ik mijn eigen droomzwembad. Belangrijkste voorwaarde is een biljartvlakke ondergrond. Zelfs kleine verschillen worden - eens het zwembad gevuld is met water - duidelijk zichtbaar en voelbaar. Ook is het belangrijk dat de folie correct wordt aangebracht, dat er een goede isolatie wordt voorzien en dat uiteraard ook het technische aspect volledig in orde is. Theoretisch gezien klinkt het allemaal vrij logisch. Praktisch gezien is dit voor de BouwGriet in haar ééntje niet haalbaar. Maar ik geef mijn zwembad droom niet op. Ik ga op zoek naar een leuk en verkoelend alternatief. 

Na wat speurwerk krijg ook ik een mini vakantie in eigen tuin met een te gek zwembad. Wie dacht dat opblaasbare zwembaden alleen voor kinderen waren, heeft het mis. Bij Funboy verkopen ze namelijk enkele geweldige exemplaren voor volwassenen in verschillende leuke vormen. 
Zo is er een opblaasbaar zwembad in de vorm van een hartje, dat groot genoeg is voor twee personen.  Je hebt 'm dus ook in de vorm van een caddilac. Beide beschikbaar in mijn favoriete kleur.... roze én het is in minder dan twee minuten opgeblazen. Ideaal! 
En er is meer, want Funboy heeft ook gedacht aan plezier óp het water. Een speciale laadbak voor je flessen wijn! Hell yeahAls dit niet geweldig is, weet ik het niet meer. 'Who needs a real pool?' Geen opmerkingen:

Een reactie posten