donderdag 14 september 2017

Holy 'Shit'! Did you see this?Al gehoord van de 'Smart WC'? Iedereen gaat geregeld wel eens even "zitten"...de ene al wat vaker dan de andere. De ene maakt er een uitgebreid 'leesuurtje' van terwijl de andere de klus klaart op nog geen 5 minuten...!

Tijdens mijn reis naar de Emiraten ben ik voor het eerst in 'contact' gekomen met een 'Smart WC'. De WC was misschien wel een 'slimme WC' maar ik heb eerst 15 minuten naar de pot staan staren alvorens ik nog maar durfde erop te gaan zitten...Al de knopjes, lampjes, gaatjes en slangetjes die ik daar op zag staan...voor deze WC had ik duidelijk een handleiding nodig. Het laatste wat ik wilde was datgene wat erin lag, er terug uit kwam...

Na uitgebreid kennis gemaakt te hebben met mijn nieuwe vriend stond ik echt versteld van al de 'kunstjes' die mijn WC kon: verwarmde toiletbril, een luchtdroger in de toiletpot, een massagestraal... (euuuhhm), zelfreinigende functies, een automatische luchtverfrisser, een noodlicht. Ook beschikte het toilet over speakers waardoor ik de muziek die zich op mijn smartphone bevond kon afspelen via de wc. Het was dus een serieuse '(s)hit' party!

Een 'hot' topic van zo'n 'smart' wc is natuurlijk waterbesparing.
Door middel van sensoren wordt bepaald hoeveel water er nodig is om door te spoelen...! (No Comment)
Dit kan in sommige gevallen al oplopen tot een besparing van maar liefst 60 procent! 

In Japan is er een nieuwe versie van het slimme toilet ge├»ntroduceerd. Een toilet die je volledig kunt bedienen met uw smartphone! 
Het toilet kan communiceren met een smartphone door middel van Bluetooth waardoor gebruikers controle hebben over het toilet. 
Door middel van de app kan bijvoorbeeld de toiletbril omhoog of omlaag gedaan worden, de WC bril kan al worden voorverwarmd, er kan al een aangenaam geurtje via de WC verspreid worden etc.

Overigens waren toiletbezoekers in Japan namelijk het slachtoffer geworden van 'hackers' die het toilet gehackt hadden. 
Niet leuk lijkt me als je zit te 'kak...' en ze komen jou even 'hacken'
Je kan zelf waarschijnlijk wel invullen hoe de grappen er ongeveer uitgezien hebben…

Of dit de toekomst is van het Sanitair in Belgi├ź?  Ik weet het niet, maar ik vond mijn Arabische vriend alleszins wel een zeer leuke 'zitplaats'.
bron:woononderhoud.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten