dinsdag 20 juni 2017

Mode Bouwust

Waarom zou je als vrouw mannelijke werkkleding dragen, als het ook anders kan? Het is niet omdat een vrouw een ‘mannenberoep’ uitoefent dat ze zich daarom ook als een man moet gaan kleden.Vrouwen in de bouw zijn niet zozeer voorstander om het verschil met hun mannelijke collega’s  door middel van hun kleding te benadrukken. Maar komaan…een iets of wat vrouwelijk geklede ‘bouwvrouw’ maakt de werkdag voor iedereen een stuk vrolijker. Bij de vervrouwelijking van de werkkledij dient er volgens mij rekening gehouden te worden met twee essentiële punten.Ten eerste: de kleding moet goed passen en voldoende bewegingsvrijheid geven tijdens het werk. Ik zou dus zeker geen louboutins aanraden op de werf. Hoewel? Waterdichte laarzen met rode zool en stalen neus...mmmm 'Why not'!

Ten Tweede en niet onbelangrijk: de kleding heeft een aantrekkelijke look en een goede pasvorm. Bovendien mag het voor mij net dat tikkeltje meer zijn dan een ‘baggy pants’ met t-shirt. 
Op vlak van kleur, snit en uitvoering zijn er toch heel wat mogelijkheden. 
Je hoeft als vrouw in de bouw niet meer de werkkleding in de kleinste mannenmaat aan te trekken. Van schoenen met stalen tip tot signalisatiekledij en helmen, elk kledingstuk heeft een vrouwelijke touch. 

Een bouwklusje in je eigen huis of tuin? Wij klussen in stijl. Hoog tijd dus om je garderobe uit te breiden met Mode Be(ou)wuste stukken. bron: Engelbert - StraussGeen opmerkingen:

Een reactie posten